020 740 2460
info@elektro-valo.com

Elektro-Valon valaistuksen ohjausjärjestelmä EVO

Elektro-Valon oma valaistuksen ohjausjärjestelmä EVO koostuu monille tutuista valaistuksen ohjausjärjestelmistä ja ohjausjärjestelmien osista tai yhdistelmistä.

Ohjausjärjestelmän toiminta perustuu langalliseen ja langattomaan ohjaukseen sekä itsenäisissä valaisimissa oleviin integroituihin sisäisiin toimintoihin

Laitteisto integroidaan tarvittaessa valaisimiin ja valaistuksen ohjauslaitteisiin, mikä tarkoittaa parhaassa tapauksessa kytkennän jälkeen täysin toimintavalmista järjestelmää.

Valaistuksen ohjausjärjestelmät kehittyvät jatkuvasti, joten valitsemme puolestanne järjestelmän yhteensopivat osat toiminnallisuuteen ja järkeviin kustannuksiin perustuen. Tarkistamme järjestelmäkomponenttien soveltuvuuden aina ennen toimitusta, joten aikaisessa vaiheessa suunnitellut tekniikat eivät ole toimitettaessa vanhentuneita vaan ohjausjärjestelmä voi lopulta olla jopa paremmilla ominaisuuksilla, kuin on kukaan osannut suunnitteluvaiheessa ajatella. Karsimme myös huonoksi havaitut osat pois toimituksistamme.

Ohjaukset toteutetaan kytkimillä, painikkeilla, vetonaruilla, säätimillä, älypuhelimela, sensoreilla ja liike-/läsnäolotunnistimilla. Em. ohjauslaitteiden lisäksi ohjauksia voi asetella kellon ja kalenterin mukaan toimivaksi tai liittää järjestelmät uusiin tai nykyisiin kiinteistön valvontajärjestelmiin.

Ohjausjärjestelmien toiminnan muutokset tehdään tietokoneella, tabletilla, puhelimella tai erillisellä ohjelmointilaitteella riippuen siitä, minkä järjestelmän laitteista on kyse.

Järjestelmän ohjauksissa käytetään muun muassa alla olevia ohjauksia. Voimme esimerkiksi yhdistää nykyiset pyöritettävät valonsäätimet, 1-10V-ohjattavat valaisimet, uudet ja vanhat E27-kantaiset sisustusvalaisimet yhteen ja samaan dali-ohjausjärjestelmään tai vaikka langattomaan ohjausjärjestelmään, jolloin tilojen valaistustilanteiden ohjaukset onnistuu mukavasti painiketta painamalla.

Ohjausprotokollat: Dali-1, Dali-2, Casambi, Helvar ActiveAhead, Zigbee, 0/1-10 V, BLL ja DMX.

Ohjaustavat: Pwm, Dim-to-Warm, SwitchDIM, TouchDIM, Push, Triac, BasicDIM, Vaihehimmennys

Ohjausmahdollisuuksia ovat muun muassa: päälle/pois (on/off), himmennys/kirkastus(fade out/fade in), värilämpötilan säätö (tunable white, CCT), värin säätö (RGB, RGBW), auki/kiinni (verhot, ovet) (open/close).

Ohjausjärjestelmä koostuu yhden tai useamman laitetoimittajan laitteista: Helvar, Tridonic, Philips, Casambi, Osram, TCI, Mean Well, Vadsbo, Scemtec, Maintronic